اولین تراشه نورالینک در مغز یک انسان
سلام به همراهان وبلاگ TechNews4،
امروز میخواهیم خبر تازهای از پروژه نورالینک ایلان ماسک را با هم بخوانیم. برای شروع، بیایید ببینیم پروژه نورالینک چیست؟
پروژه نورالینک (Neuralink)، که توسط ایلان ماسک در سال 2016 تأسیس شد، به دنبال توسعه فناوریهای رابط مغز و کامپیوتر (BCI) است. این فناوری از تراشههای کوچکی به نام N1 استفاده میکند که قادر به ضبط و رمزگشایی سیگنالهای الکتریکی از نورونها و ارسال آنها به رایانهها هستند. این امکان را به انسانها میدهد که با دستگاههای خارجی مانند پروتزهای رباتیک یا نرمافزارهای کامپیوتری ارتباط برقرار کنند.
اهداف این پروژه شامل کمک به افراد دارای معلولیت برای بازیابی تواناییهای از دست رفته، افزایش تواناییهای انسانی مانند پردازش سریعتر اطلاعات و دسترسی به حافظه و دانش بیشتر، و ایجاد یک رابط کاربری جدید برای تعامل با دنیای دیجیتال است¹².
چالشهای پیش روی نورالینک شامل مسائل ایمنی مرتبط با جراحی مغز، مسائل اخلاقی مانند حریم خصوصی و احتمال سوء استفاده از فناوری، و هزینههای بالای توسعه و استفاده از BCI است.
پروژه نورالینک هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد ولی پتانسیل تأثیرگذاری قابل توجهی بر نحوه زندگی و کار انسانها دارد. انتظار میرود که در سالهای آینده شاهد پیشرفتهای بیشتری در این زمینه باشیم.
ایلان ماسک، بنیانگذار استارتاپ نورالینک، در تاریخ ۲۰ فوریه اعلام کرد که اولین بیمار انسانی که با تراشه مغزی نورالینک تجهیز شده بود، به طور کامل بهبودیافته و قادر است با استفاده از افکار خود یک موس رایانهای را کنترل کند.
ماسک در یک رویداد در پلتفرم رسانهای اجتماعی X گفت: "پیشرفتها خوب بوده و به نظر میرسد که بیمار به طور کامل بهبودیافته است، بدون هیچگونه عوارض جانبی که ما از آن آگاه باشیم. بیمار قادر است تنها بافکر کردن، موس را روی صفحه حرکت دهد."
ماسک افزود که نورالینک اکنون در تلاش است تا تعداد کلیکهای دکمه موس را از بیمار به دست آورد.
نورالینک در ماه ژانویه اولین تراشه مغزی خود را در یک بیمار انسانی کاشت. این شرکت مجوز آزمایشهای انسانی را در ماه سپتامبر از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دریافت کرد.
مطالعه نورالینک از یک ربات برای قراردادن جراحی ایمپلنت رابط مغز و کامپیوتر در ناحیهای از مغز که قصد حرکت را کنترل میکند، استفاده میکند. هدف اولیه این است که به افراد امکان دهد با استفاده از افکار خود یک نشانگر کامپیوتری یا صفحهکلید را کنترل کنند.
ماسک برای نورالینک اهداف بزرگی دارد. او میگوید که این فناوری میتواند برای درمان بیماریهایی مانند چاقی، اوتیسم، افسردگی و اسکیزوفرنی استفاده شود.
نورالینک که سال گذشته باارزش تقریبی ۵ میلیارد دلار ارزیابی شده بود، با درخواستهای مکرر برای بررسی پروتکلهای ایمنی خود روبرو شده است. رویترز ماه گذشته گزارش داد که این شرکت به دلیل نقض قوانین وزارت حملونقل ایالات متحده در مورد جابهجایی مواد خطرناک جریمه شده است.
- ۰۲/۱۲/۰۱